Ontstaan van de Leef! dag

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe heftig de periode is van chemokuren en bestralingen. Geen pretje. Maar het is ook een periode die ik nu, 11 jaar later, enorm koester!

Je voelt je rot, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, aansterken en weer een kuur… bij mij is dat een jaar lang zo doorgegaan. Maar het heeft me wel gemaakt tot wie ik nu ben en waar ik nu sta. Als ik niet ziek was geworden in 2005 was ik nu geen fotograaf geweest en had ik dit project denk ik ook niet bedacht.

Mijn passie is baby- en kinderfotografie. Eigenlijk heb ik altijd kinderen voor de lens die gezond zijn. Maar nu wil ik ook kinderen die ziek zijn als zichzelf en mooi zijn zoals ze zijn op de foto zetten! Die kinderen laten zien dat ze ook in deze periode van behandelingen, of net klaar met behandelen zijn, mooi zijn! Mooi als zichzelf.

Daarom deze  leef!-dag. Een dag vol plezier, even niet denkend aan de nare periode. Een dag met een prachtige fotoshoot, mooie kleding, mooie haren enz. Een dag om te genieten; een Leef!-dag!

Een herinnering vastleggen voor later, misschien voor het kind zelf; of als prachtige herinnering voor de ouders. Het leven is niet te voorspellen, maar genieten kan altijd!
We hopen in september een mooie dag neer te zetten, in 2017 al voor de derde keer. Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik iets doen voor deze ziekte en de kinderen die het moeilijk hebben.

Lieve groet,

Lydia, Irene en Hendrik

 

De Leef!-dag is een initiatief van Fotografie Lydia –  www.fotografielydia.nl